Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Криклій у програмі обіцяє залучити інвестиції у покращення стану залізничних вокзалів із використанням державно-приватного партнерства

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Міністр інфраструктури України Владислав Криклій у програмі обіцяє залучити інвестиції у покращення стану залізничних вокзалів із використанням механізму державно-приватного партнерства.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainski-pasaziri-ta-vantazovidpravniki-maut-dostup-do-akisnoi-bezpecnoi-zaliznici
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Інформація МІУ від вересня 2020 року
  • https://www.unian.ua/economics/transport/zaliznichni-vokzali-v-orendu-chi-zaplatyat-ukrajinci-za-vihid-do-potyagu-novini-ukrajina-11481874.html
  • https://mtu.gov.ua/news/32516.html
  • https://www.slovoidilo.ua/2021/06/15/novyna/suspilstvo/stalo-vidomo-koly-uz-peredast-orendu-pershi-prymishhennya-vokzaliv

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 14 лютого 2020 року, залучити інвестиції у покращення стану залізничних вокзалів із використанням механізму державно-приватного партнерства передбачено у 2021 році.

Владислав Криклій був перепризначений в уряд Дениса Шмигаля. В новій програмі (розділ "Мінінфраструктури") обіцянка не збережена.

На початку вересня 2020 року в Мінінфраструктури повідомили редакції аналітичного порталу про те, що виконання обіцянки триває – завершено підготовку попереднього техніко-економічного обґрунтування для 7 вокзалів.

В середині травня 2021 року міністр інфраструктури України Владислав Криклій написав заяву на звільнення. Станом на цей час не залучили інвестиції у покращення стану залізничних вокзалів із використанням державно-приватного партнерства. Міністерство опрацьовувало питання перших потенційних концесій вокзалів у Києві та Вінниці. Також не було забезпечено і передачу в оренду перших приміщень вокзалів. Обіцянці присвоєно статус «не виконано».