Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської групи "За майбутнє"
  • Член Комітету з питань бюджету

Батенко у передвиборчій програмі пообіцяв добиватися запровадження мораторію на закриття та оптимізацію закладів охорони здоров’я, освіти до закінчення процесу формування об’єднаних територіальних громад

14 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Тараса Батенко з обіцянкою добиватися запровадження мораторію на закриття та оптимізацію закладів охорони здоров’я, освіти до закінчення процесу формування об’єднаних територіальних громад.
Не виконано
Сказано 14 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=15444.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2726
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=18063&SKL=10

Результат

16 січня 2020 року ВРУ ухвалила законопроект №0901 про повну загальну середню освіту. Ініціатива передбачає покращення системи функціонування опорних шкіл. Наприклад, стаття 8 закону визначає: Територіальну доступність повної загальної середньої освіти забезпечують у межах повноважень органи державної влади та органи місцевого самоврядування шляхом: формування та утримання мережі закладів освіти, у тому числі опорних, їхніх структурних підрозділів (філій); функціонування міжшкільних ресурсних центрів; закріплення території обслуговування за комунальними закладами освіти (їхніми структурними підрозділами), що забезпечують здобуття початкової та/або базової середньої освіти;підвезення учнів та педагогічних працівників до закладу освіти і у зворотному напрямку.

Для належного та ефективного визначення і закріплення за закладом освіти території обслуговування місцеві органи виконавчої влади або органи місцевого самоврядування ведуть облік дітей дошкільного та шкільного віку, враховують спроможність кожного закладу освіти і демографічну ситуацію на відповідній території та у разі необхідності забезпечують створення додаткових класів. При цьому кількість класів початкової школи має забезпечувати здобуття початкової освіти всіма дітьми, які проживають на території обслуговування відповідного закладу освіти. Визначено питання наповнюваності класів - кількість учнів у з класі (наповнюваність класу) державного, комунального закладу освіти не може становити більше 24 учнів, які здобувають початкову освіту (абзац другий частини другої статті 12). До 1 вересня 2024 року наповнюваність у класі не може перевищувати 30 осіб (підпункт 11 пункту 3 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону) та ін.

Тарас Батенко підтримав ухвалення ініціативи.

Поряд з цим, Тарас Батенко не ініціював законодавчих ініціатив щодо запровадження мораторію на закриття та оптимізацію закладів охорони здоров’я, освіти до закінчення процесу формування об’єднаних територіальних громад.

Враховуючи ці факти, обіцянка отримує статус "не виконано".