Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Маркарова у програмі обіцяє розвивати внутрішній ринок державних цінних паперів

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Міністр фінансів України Оксана Маркарова у програмі обіцяє розвивати внутрішній ринок державних цінних паперів шляхом розвитку інституту первинних дилерів та запровадження маркет-мейкерства, збільшення частки державних внутрішніх запозичень, поступового переходу до випуску ОВДП лише в гривні, проведення аукціонів з розміщення ОВДП на міжнародній торговельній платформі та включення ОВДП до індексу JP Morgan EMBI, запровадження активних інструментів управління державним боргом на внутрішньому ринку (зокрема РЕПО операцій, валютних свопів, деривативів, switch та buy-back операцій).
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/vitrati-platnikiv-podatkiv-na-obslugovuvanna-borgiv-zmensuutsa

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 14 лютого 2020 року, розвиток внутрішнього ринку державних цінних паперів – віднесено до подальших запланованих дій уряду.

Нагадаємо, що у тексті програмного документа діяльності уряду, який Рада ухвалила 04.10.2019, будь-які терміни щодо цього зобов'язання – відсутні, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано» після відставки прем'єр-міністра Олексія Гончарука «за власним бажанням» на початку березня 2020 року. Відставка прем'єр-міністра стала передумовою відставки уряду та міністра Маркарової.