Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє продовжити реформу отримання державного стимулювання розвитку виробництва енергії з відновлюваних джерел енергії

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє продовжити реформу отримання державного стимулювання розвитку виробництва енергії з відновлюваних джерел енергії на конкурентних засадах.
Виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainski-spozivaci-ta-ukrainskij-biznes-splacuut-spravedlivu-cinu-za-akisni-energeticni-tovari
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team

Результат

З метою збільшення частки електричної та теплової енергії, виробленої об’єктами відновлюваної електроенергетики, урядом прийнято низку ключових нормативно-правових актів, необхідних для організації та проведення «зелених» аукціонів та для реалізації положень Закону України від 25 квітня 2019 р. № 2712-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії».

Зокрема, прийнято постанову Кабміну від 27 грудня 2019 року № 1175 «Про запровадження конкурентних умов стимулювання виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії», яка включає в себе Порядок проведення аукціонів з розподілу квоти підтримки, Порядок відбору операторів електронних майданчиків для забезпечення проведення аукціонів з розподілу квоти підтримки та визначення ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» адміністратором електронної системи, у якій будуть проводитися «зелені» аукціони. Уряд продовжував реформу.

Нагадаємо, що у тексті програмного документа діяльності уряду, який Рада ухвалила 04.10.2019, будь-які терміни щодо цього зобов'язання – відсутні, тому обіцянці присвоєно статус «виконано» після відставки прем'єр-міністра Олексія Гончарука «за власним бажанням» на початку березня 2020 року.