Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє диверсифікувати джерела та маршрути постачання енергетичних ресурсів

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє диверсифікувати джерела та маршрути постачання енергетичних ресурсів.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukraincu-ne-zagrozuut-riziki-zalisitis-bez-energozabezpecenna
  • https://www.president.gov.ua/documents/8742019-30769

Результат

Відповідно до звіту уряду від 14 лютого 2020 року, робота щодо диверсифікації джерел та маршрутів постачання енергетичних ресурсів продовжується. На даний час ДП «НАЕК «Енергоатом» та компанія «Westinghouse» виконують роботи з техніко-економічної оцінки впровадження ТВЗ ВВЕР-440 компанії «Westinghouse» на енергоблоках. Будь-яких інших напрямків подальшої діяльності не вказано.

У грудні 2019 року президент доручив уряду до липня 2020 року опрацювати питання щодо диверсифікації джерел і маршрутів постачання нафти, нафтопродуктів, природного і скрапленого газу, вугілля антрацитових марок, передбачивши постачання з одного джерела не більше 30 відсотків від загальних обсягів постачання, та прийняти відповідне рішення.

Протягом шести місяців каденції уряду не вдалося диверсифікувати джерела та маршрути постачання енергетичних ресурсів, тому обіцянка «не виконана».