Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Мельник у передвиборчій програмі пообіцяв внести законопроєкт про обов’язкову утилізацію та переробку сміття на екологічно чистих заводах

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Павла Мельника з обіцянкою особисто внести законопроєкт про обов’язкову утилізацію та переробку сміття на екологічно чистих заводах, збудованих відповідно до вимог сучасності.
Не виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=20993.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=21231&SKL=10

Результат

19 грудня 2019 року Павло Мельник зареєстрував проєкт закону №2638 про внесення змін до Закону України "Про охорону атмосферного повітря" щодо зобов'язань підприємств, установ, організацій та громадян - суб'єктів підприємницької діяльності, що здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та діяльність яких пов'язана з впливом фізичних та біологічних факторів на його стан, - встановлювати автоматизовані прилади контролю на стаціонарних джерелах викидів, а також оприлюднювати інформацію про викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Він передбачає зобов’язання для суб’єктів підприємницької діяльності встановлювати автоматизовані прилади контролю на стаціонарних джерелах викидів, а також оприлюднювати інформацію про обсяги викидів, у добовому вимірі, забруднюючих речовин в атмосферне повітря на офіційних сайтах зазначених суб’єктів господарювання, а також щодобово передавати таку інформацію до відповідних органів державної влади, які здійснюють контроль у галузі охорони атмосферного повітря.

Проте у своїй передвиборчій програмі Павло Мельник зобов'язався зареєструвати й іншу законодавчу ініціативу. Зокрема, він обіцяв особисто внести проєкт закону про обов’язкову утилізацію та переробку сміття на екологічно чистих заводах, збудованих відповідно до вимог сучасності. Що зроблено не було, тому обіцянка отримує статус "не виконано".

Статус обіцянки може бути змінено, якщо обіцяна ініціатива буде зареєстрована народним депутатом.