Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Скалецька у програмі обіцяє запроваджувати заходи для формування здорового способу життя серед молоді та дорослого населення

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька у програмі обіцяє залучати школярів та дошкільнят до формування здорового способу життя, запроваджувати заходи для зниження рівня вживання алкоголю, тютюну та наркотиків серед молоді та дорослого населення.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/516-20
  • https://ru.slovoidilo.ua/promise/65257.html
  • https://ru.slovoidilo.ua/promise/65257.html
  • https://ru.slovoidilo.ua/promise/65257.html

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 14 лютого 2020 року, розробити та ухвалити стратегію (концепцію, план заходів) зі зменшення шкідливого впливу вживання алкоголю на основі Глобальної стратегії ВООЗ із зменшення шкоди алкоголю, передбачено у наступні роки. Затвердити Стратегію розвитку спорту і фізичної активності України до 2032 року та плану заходів з її реалізації через запуск нової моделі фінансування спорту, віднесено до подальших запланованих дій.

Нагадаємо, що у тексті програмного документа діяльності уряду, який Рада ухвалила 04.10.2019, будь-які терміни щодо цього зобов'язання – відсутні, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано» після відставки уряду на початку березня 2020 року.

Протягом шести місяців каденції уряд не вжив системних кроків щодо формування здорового способу життя серед молоді та дорослого населення, тому обіцянка «не виконана».