Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє створити не менше 100 центрів колективного користування обладнанням

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє створити не менше 100 центрів колективного користування обладнанням, доступ до яких матимуть науковці незалежно від того, в якій організації працюють.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainski-vceni-maut-nalezni-umovi-dla-doslidzen-ta-integrovani-u-svitovij-naukovij-prostir
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team
  • https://mon.gov.ua/ua/news/na-bazi-universitetiv-vidkriyut-she-7-centriv-kolektivnogo-koristuvannya-naukovim-obladnannyam-pidpisano-nakaz

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 14 лютого 2020 року, створити систему центрів колективного користування науковим обладнанням в закладах вищої освіти та наукових установах передбачено протягом наступних років.

Протягом шести місяців каденції уряду не вдалося створити не менше 100 центрів колективного користування обладнанням, тому обіцянка «не виконана».

У листопаді 2019 року МОН створило 7 центрів колективного користування науковим обладнанням. Тож загалом на кінець 2019 року в університетах уже створено 21 центр колективного користування.