Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Рішення щодо відновлення роботи нафтопереробних заводів України буде прийнято влітку 2012 року

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко в липні 2012 року поставив мету "ліквідувати стрімке падіння нафтопереробки, яке відбулося в кінці минулого, початку цього року. Всі дії будуть узгоджені з тим, щоб виробники могли запустити виробництво", - сказав П.Порошенко. Він зазначив також: "Я не думаю, що нам довго доведеться чекати рішення. Я буду оптимістом, думаю, що влітку рішення буде не тільки прийнято, а й опубліковано. Чекати, коли у нас не працює 70% НПЗ, - недозволена розкіш".
Не виконано
Сказано 4 липня 2012 р.

Джерело

  • http://minprom.ua/page8/news98348.html
  • Лист Заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України В.П.Павленка від 26 вересня 2012 року
  • Інформаційний запит проекту

Результат

Станом на 2 жовтня 2012 року, рішення щодо відновлення роботи українських нафтопереробних заводів не було прийнято. У відповідь на запит проекту "Слово і Діло" Міністерство економічного розвитку та торгівлі не надало даних щодо відповідного документу. Натомість, у відомстві повідомили, що Мінекономрозвитку спільно з іншими міністерствами опрацьовує питання проведення нового спеціального розслідування щодо імпорту нафтопродуктів в Україні.

Нагадаємо, що в березні 2012 року Лисичанський НПЗ був зупинений через збитковість, в результаті чого частка імпортних нафтопродуктів в Україні почала зросати.