Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков пообіцяв допомогти «мінеру» мосту в Києві Олексію Бельку пройти реабілітацію

19 вересня 2019 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв допомогти «мінеру» мосту в Києві Олексію Бельку пройти реабілітацію. «Звернуся до суду з клопотанням про мінімальне покарання для Белька. Про взяття на поруки сержанта. Ми допоможемо йому пройти курс реабілітації від наркотиків і знайти себе заново. Клопотання буде подано від мене особисто – міністра внутрішніх справ і командира спецпідрозділу КОРД, і хлопців, які проводили вчорашнє затримання», – заявив Аваков.
Не виконано
Сказано 19 вересня 2019 р.

Джерело

  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-avakov-poruky-belko/30173291.html
  • https://interfax.com.ua/news/general/614202.html
  • https://ru.slovoidilo.ua/2020/01/10/novost/obshhestvo/sud-prodlil-arest-minera-mosta-metro
  • https://www.facebook.com/kyiv.gp.gov.ua/posts/3126038550740819
  • https://www.facebook.com/kyiv.gp.gov.ua/posts/2961517620526247
  • https://censor.net.ua/ua/news/3149630/minera_hochut_vzyaty_na_poruky_avakov_zinkevych_i_komandyr_kord_prokuror_proty
  • https://www.facebook.com/kyiv.gp.gov.ua/posts/3157497267594947
  • Лист МВС

Результат

20 вересня стало відомо, що від імені Арсена Авакова в суді виступив адвокат Тарасов, який пояснив, що в даний момент міністр у відрядженні. Говорячи про свого довірителя, Тарасов запевнив суддю, що «ця особа заслуговує на довіру». Відповідаючи на запитання судді про забезпечення підозрюваного житлом і про те, чи готовий Арсен Аваков допомогти з цим, адвокат послався на те, що це питання вже взяла на себе нардеп Яна Зінкевич. Також взяти на поруки ветерана висловив готовність старший лейтенант МВС, начальник департаменту КОРД. Позиція прокурора після виступів поручителів не змінилася. Також у суді зачитали документ про готовність Київського військового госпіталю прийняти Олексія Белька на обстеження – на прохання міністра у справах ветеранів і окупованих територій. Але тоді ветерана АТО не відпустили з під варти.

У період з вересня 2019 року до січня 2020 року, попри надану судом можливість внести заставу у розмірі 288 тисяч гривень, заставу ніхто не вніс. Лише 20 січня 2020 року після завершення експертизи, яка підтвердила необхідність лікування у психіатричному закладі, за ініціативи прокурорів судом було прийнято рішення про поміщення ветерана АТО Олексія Белька до психіатричного закладу.

Враховуючи те, що допомога Олексію Бельку закінчилася лише ініціативою, а лікування розпочалось після експертиз та з ініціативи прокурорів, обіцянці присвоєно статус «не виконано».