Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бородянський пообіцяв змінювати принципи прозорості фінансування кіно

11 вересня 2019 року міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський пообіцяв змінювати принципи прозорості фінансування кіно.
Виконано
Сказано 11 вересня 2019 р.

Джерело

  • http://argumentua.com/novosti/v-ukra-n-zm-nyat-printsipi-derzhf-nansuvannya-k-no-borodyanskii
  • Лист Міністерства культури та інформаційної політики від 22 травня 2020 року
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1173-2019-%D0%BF#Text
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2889855-rada-zvilnila-urad-goncaruka.html
  • http://mkms.gov.ua/news/3271.html

Результат

Відповідно до листа Міністерства культури та інформаційної політики від 22 травня 2020 року, 12 вересня 2019 року був прийнятий Закон України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" щодо державної підтримки кінематографії. 27 грудня 2019 року Кабмін прийняв постанову №1173, якою було внесено зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки кінематографії. У відповідному документі був зазначений перелік умов, за якими будуть виділятись кошти для виробництва кіно.

З прийняттям постанови створено правові підстави для використання бюджетних коштів на державну підтримку кінематографії у нових формах (кешрібейти іноземним суб’єктам кінематографії, заходи кінокомісій з промоції локацій України тощо) та виплату стипендій членам Ради з державної підтримки кінематографії.

Принципи прозорості фінансування кінематографії вдосконалювали, тому обіцянці присвоєно статус «виконано» після відставки уряду.