Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Аліксійчук у передвиборчій програмі пообіцяв лобіювати виділення фінансування для побудови очисних споруд

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Олександра Аліксійчука з обіцянкою лобіювати виділення фінансування для побудови очисних споруд.
Не виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=16444.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_dep?vid=4&kod=131
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=10&kodtip=8&rejim=1&KOD8011=20965

Результат

За більше ніж два роки роботи у ВРУ Олександр Аліксійчук зареєстрував низку законодавчих ініціатив спрямованих на покращення екологічного стану в країні, проте жоден з них прямо не відноситься до об'єму фінансування побудови очисних споруд.

Також Олександр Аліксійчук звертався до низки державних органів щодо проблеми забруднення річки Іква. Наприклад, це запит №11/10-642 від 1 листопада 2019 року в якому народний депутат просить покарати винних у забрудненні річки Іква та порушників екологічного законодавства, та просить вжити невідкладних заходів з усунення проблеми. Однак відсутні пункти про фінансування побудови очисних споруд.

Крім цього, під час своїх виступів у ВРУ Олександр Аліксійчук також не піднімав питання такого фінансування. Таким чином, обіцянка отримує статус "не виконано"

Статус обіцянки може бути змінено, якщо народний депутат буде активно добиватися виділення фінансування для побудови очисних споруд. Чи в тому разі, якщо ми отримаємо офіційні документи, які б свідчили, що ми помилились і Олександр Аліксійчук насправді сприяв питанню виділення фінансування для будівництва очисних споруд.