Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань бюджету

Заремський у передвиборчій програмі пообіцяв домагатися реформування ЗСУ

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Максима Заремського з обіцянкою домагатися реформування ЗСУ.
У процесі
Сказано 25 червня 2019 р.
Контроль виконання через 1 мiсяць.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=20988.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=69517
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1179

Результат

У ВРУ було зареєстровано законопроект про реформування Збройних сил України та поліпшення матеріального забезпечення армії (№3874). Ініціатором даного документу є народний депутат Максим Заремський.

17 жовтня 2019 року ВРУ ухвалила законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання військового обов'язку та проходження військової служби) (№0906). Народний депутат підтримав даний документ.

Метою розроблення зазначеного законопроєкту є вдосконалення законодавства України з питань виконання військового обов’язку та проходження військової служби у Збройних Силах України та військових формуваннях України шляхом внесення змін до низки законів України. Прийняття Закону України “Про внесення змін до окремих законодавчих актів України, що стосуються виконання військового обов’язку та проходження військової служби” дасть змогу вдосконалити порядок виконання військового обов’язку громадянами України, реалізувати запровадження нових військових звань сержантського і старшинського складу Збройних Сил України, забезпечивши їх відповідність еквівалентної колонки “NATO Code” згідно STNAG 2116, підвищити роль сержантського і старшинського складу Збройних Сил України в навчанні і вихованні підлеглого особового складу та в підготовці і виконанні ними завдань за призначенням, створить додаткові мотиваційні чинники щодо проходження громадянами України військової служби за контрактом та сприятиме переходу Збройних Сил України на професійну основу, за зразком армій західноєвропейського зразка.