Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла підтримувати законопроект щодо позбавлення депутатів фінансового забезпечення за прогули

12 вересня 2019 року народний депутат України Ірина Верещук запевнила, що буде підтримувати законопроект №1035-2 щодо позбавлення депутатів фінансового забезпечення, права на виплати в разі пропуску третини пленарних засідань та половини засідань комітетів. На запитання ведучої щодо того, щоб позбавляти депутатів виплат за прогули, Ірина Верещук відповіла "Зміни потрібні, і я буду за них голосувати" (5:39 по 5:43). За словами ведучої комітет рекомендує прийняти 3-й, альтернативний законопроект №1035-2 за основу та в цілому. На уточнення депутата за авторства кого цей законопроект, їй підказали, що Фролова. На це Верещук відповіла: "Фроловим... Так, я буду його підтримувати" (відео 06:15 по 6:18).
Не виконано
Сказано 12 вересня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/ixGXRQxQJ34?t=372
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/komitet-rekomenduet-rade-lishat-nardepov-1568030633.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=453
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1123
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_dep?vid=3&kod=229

Результат

Ірина Верещук не підтримала законопроект в цілому, однак голосувала "за" в першому читанні. Під час ухвалення №1035-2 Верещук була письмово зареєстрована на пленарному засіданні, однак не проголосувала за ці зміни як попередньо пообіцяла. Обіцянка отримує статус "не виконано".

16 жовтня 2019 року в парламенті прийняли законопроект про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України (№1035-2) - у другому читанні та в цілому.

Документом передбачено, що народний депутат протягом календарного місяця упродовж однієї чергової сесії Верховної Ради України без поважних причин не бере особистої участі у більш як 30 відсотках голосувань при прийнятті рішень Верховної Ради України на пленарних засіданнях Верховної Ради України або у більш як 50 відсотках засідань комітету Верховної Ради України, до складу якого його обрано, такому народному депутату не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць.