Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій

Колебошин у передвиборчій програмі пообіцяв домогтися початку справжньої, а не декларативної боротьби з корупцією

20 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Сергія Колебошина з обіцянкою домогтися початку справжньої, а не декларативної боротьби з корупцією.
У процесі
Сказано 20 червня 2019 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21125.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1442
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8497

Результат

31 жовтня 2019 року в парламенті прийняли законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів" (№ 1031). Народний депутат був відсутній під час голосування за цей законопроект.

Згідно із законопроектом, механізм цивільної конфіскації майна, якщо сумнівні доходи чиновника коштують більше, ніж його законні доходи, починаючи з 1 млн грн. цивільна конфіскація і кримінальна відповідальність – буде доступний тільки НАБУ, САП і ВАКС.

4 грудня 2020 року ВРУ проголосувала у другому читанні та в цілому законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (№4460-д). Народний депутат підтримав цей законопроект.