Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Маркарова пообіцяла створити інструмент, який дозволяв би компенсувати низьку відсоткову ставку кредиту для малих фермерів

2 вересня 2019 року міністр фінансів України Оксана Маркарова пообіцяла створити інструмент, який дозволяв би компенсувати низьку відсоткову ставку кредиту для малих фермерів. «Стосовно підтримки землі, як ви вже почули сьогодні прем'єр-міністра, ми готуємо інструмент, який допоможе фермерам отримати довге і дешеве кредитування. Це буде фонд, який буде створений частково за державні кошти, частково кошти будуть там наших міжнародних партнерів, ми сподіваємося, який буде працювати з усіма банками країни для того, щоб компенсувати кредитну ставку», – заявила Маркарова (відео 1:07:38).
Не виконано
Сказано 2 вересня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/CO6MPj9FPoA?t=4058
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68102
  • https://program.kmu.gov.ua/report/program-execution/2019

Результат

Станом на початок січня 2020 року МЕРТ працювало над створенням Фонд гарантування фермерських кредитів, який і забезпечуватиме надання «довгого» та «дешевого» кредитування для фермерів. Держбюджет 2020 року передбачає фінансування фонду у розмірі 240 мільйонів гривень, а для держпідтримки заплановані – 4,4 мільярди гривень.

4 березня 2020 року урядовий законопроєкт «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві» було відкликано з парламенту.

3 березня прем'єр Гончарук подав в Раду заяву про відставку «за власним бажанням». 4 березня 2020 року Рада відправила Кабмін Гончарука у відставку. Відставка прем'єр-міністра стала передумовою відставки уряду та міністра Маркарової. Обіцянці присвоєно статус «не виконано».