Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Житомирської обласної державної адміністрації

Бунечко пообіцяв припинити незаконне видобування бурштину

28 серпня 2019 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко пообіцяв припинити незаконне видобування бурштину. "Ми наведемо лад в бурштиновому хаосі", – сказав Віталій Бунечко.
У процесі
Сказано 28 серпня 2019 р.
Перевіряється

Джерело

  • http://oda.zht.gov.ua/news/ya-ne-sydzhu-na-mistsi-shhotyzhnya-planuyu-vidviduvaty-rajony-v-oblasti-vitalij-bunechko-pid-chas-preskonferentsiyi/
  • https://zhit.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=272566
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3073989-na-zitomirsini-vistavlat-na-aukcion-23-dilanki-z-pokladami-burstinu.html
  • https://ua-news.liga.net/economics/news/verhovna-rada-priynyala-zakon-pro-legalizatsiyu-vidobutku-burshtinu
  • https://www.zhitomir.info/news_192001.html
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3107801-vitalij-bunecko-golova-zitomirskoi-oda.html?fbclid=IwAR1aZ7Tb9w9S6iqBoCvkzlr3JjXZBYlYiM0DeaiZD-Jbqxb9EoyA-BPVRZc
  • https://www.epravda.com.ua/columns/2021/02/18/671169/

Результат

8 травня 2020 року на Житомирщині прокуратура спільно з правоохоронцями за допомогою спецтехніки проконтролювали територію колишнього незаконного видобутку бурштину: нових та діючих нелегальних копалень не виявлено.

19 грудня 2020 року Верховна Рада прийняла законопроєкт, що пропонує врегулювати питання видобутку бурштину.

8 травня 2020 року прокуратура Житомирської області спільно з правоохоронцями за допомогою спецтехніки проконтролювали територію колишнього незаконного видобутку бурштину: нових та дієвих нелегальних копалень не виявлено.

1 серпня 2020 року Віталій Бунечко повідомив, що через електронні аукціони системи Prozorro готується 23 ділянки на легальний видобуток бурштину. Та прозвітував про припинення незаконного видобутку бурштину на території області.

28 вересня 2020 року голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко запевнив, що за понад рік роботи на цій посаді йому разом із правоохоронцями вдалося подолати незаконний видобуток бурштину.

18 лютого 2021 року Віталій Бунечко повідомив, що у 2021 рік Житомирська область увійшла без незаконного бурштинового бізнесу.

"Якщо хтось має протилежну інформацію, прошу передавати її нам в ОДА для перевірки та вжиття невідкладних заходів. Готові залучати журналістів та громадських активістів до таких перевірок", - повідомив Віталій Бунечко.

Дана обіцянка є довготривалою у виконані, аналітичний портал продовжує слідкувати за перебігом подій в області.