Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль запевнив, що зробить усе можливе для виплати працівникам підприємств заборгованості по заробітній платі

2 вересня 2019 року голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль під час щотижневої наради пообіцяв зробити усе можливе для виплати заборгованості по заробітній платі працівника підприємств різної форми власності. Станом на сьогодні загальна сума заборгованості становить близько 31 мільйона гривень. "Спільно з управлінням Держпраці в області та правоохоронними органами ми повинні зробити все можливе, щоб працівникам була виплачена заробітна плата", - підкреслив Денис Шмигаль.
Не виконано
Сказано 2 вересня 2019 р.

Джерело

  • http://www.if.gov.ua/news/denis-shmigal-neviplata-zarobitnoyi-plati-kriminalna-vidpovidalnist-kozhnogo-kerivnika-pidpriyemstva
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2976
  • Лист Івано-Франківської ОДА від 20 лютого 2020 року

Результат

За інформацією Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 20 лютого 2020 року, заборгованість по заробітній платі станом на 1 вересня 2019 року становила 36,3 млн гривень, з яких 14 млн гривень заборгували 11 економічно активних підприємств та 22,2 млн гривень на 7 підприємствах банкрутах.

Представниками Івано-Франківської ОДА проводилися засідання обласної тимчасової комісії з погашення заборгованості із зарплат та інших виплат, проводився щотижневий моніторинг стану виплати зарплат на підприємствах області, проведено нараду за участі заступника голови ОДА Світлани Онищук та арбітражним керівництвом підприємств-банкрутів.

Незважаючи на усі вжиті заходи збоку Івано-Франківської обласної державної адміністрації заборгованість по виплаті заробітної плати збільшилась станом на 1 січня 2020 року та становила 36,7 млн гривень, в тому числі 22,2 млн гривень заборгували підприємства банкрути.

4 лютого 2020 року Верховна Рада України затвердила проєкт постанови про призначення Шмигаля Дениса Анатолійовича віцепрем'єр-міністром України - міністром розвитку громад та територій України. Оскільки Денис Шмигаль більше не є головою Івано-Франківської ОДА, він не матиме надалі відповідних повноважень для виконання цієї обіцянки.

Враховуючи, що заходи проведені Івано-Франкіською ОДА щодо виплати заборгованості з заробітної плати в області не досягли своєї ефективності, бо відповідно до вищевказаних статистичних даних заборгованість збільшилась на 0,4 млн гривень, тому обіцянка отримує статус невиконаної.