Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Член Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування

Довгий обіцяє в разі відсутності державного фінансування долучитися до переобладнання парламенту для людей з обмеженими можливостями

3 вересня 2019 року народний депутат України Олесь Довгий обіцяє в разі відсутності державного фінансування особисто долучитися до переобладнання будівлі парламенту для людей з обмеженими можливостями. "Я разом з іншими колегами виходив із зали і побачив, що наша колега Яна Зінкевич, яка має певні обмеження стосовно пересування, на превеликий жаль, не могла потрапити до сталової, яка знаходиться на 3 поверхи нижче, до тих пір, поки декілька колег фізично, включаючи мене, не допомогли їй з цим справитись. Я би дуже просив Вас зараз, якщо можна дати доручення керівнику Апарату ВРУ обладнати Верховну раду взагалі не тільки для пані Яни, але і для журналістів, і для людей з обмеженнями. Я зі своєї сторони готовий..., прошу Вас визначити мене відповідальним помічником в тому, щоб проконтролювати, що це відбудеться, і в разі, якщо будуть проблеми з фінансуванням я готовий долучитись особистим коштом допомогти переобладнати це" (відео 7:10:36).
У процесі
Сказано 3 вересня 2019 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://youtu.be/1V3Q781TooE?t=25836
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7280.html

Результат

14 листопада 2019 року народний депутат від "Слуги народу" Олесь Довгий, виступаючи на пленарному засіданні повідомив, що він особисто провів декілька нарад разом з Керівником Апарату Верховної Ради України. Виявилось, що особисте бажання нардепа Олеся Довгого співфінансувати власним коштом зазначені зміни не є можливим, оскільки воно протирічить Закону про боротьбу з корупцією.

Депутат озвучив бажання внести зміни і передбачити в кошторисі на наступний рік фінансування для переобладнання парламенту під простір для зручного пересування й людей з обмеженими фізичними можливостями.

Спікер Дмитро Разумков, запевнив, що можна буде вносити зміни щодо цієї ініціативи на майбутнє, він підкреслив: "Я думаю, що це можна буде доопрацювати (в кошторисі)".