Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук планує створити програму діяльності Кабміну за допомогою ІТ-інструменту, завдяки якому всі зможуть бачити результати діяльності уряду

2 вересня 2019 року прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що планує створити програму діяльності уряду за допомогою ІТ-інструменту, завдяки якому всі зможуть бачити результати діяльності Кабміну. «Ця програма також збереже загальний курс на євроінтеграцію, євроатлантичну інтеграцію, але особливість цієї програми буде полягати в тому, що ми спробуємо її написати за допомогою ІТ-інструменту. Наша амбіція, щоб це була перша програма уряду України, яка буде написана не на папері, а за допомогою комп’ютерної програми, щоб її можна було вимірювати за показниками і суспільство бачило і могло контролювати, який прогрес ми досягаємо з реалізації цієї програми», – сказав Гончарук (відео 12:01).
Виконано
Сказано 2 вересня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/bhFqvH4UfDk?t=721
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/

Результат

29 вересня 2019 року уряд вніс до Верховної Ради проект Програми діяльності Кабміну. Окрім цього на сайті Урядового порталу було створено окремий розділ в якому схематично відображено Програму уряду. В обох випадках до кожного розділу додано ряд цілей та показники ефективності, за якими можна оцінити виконання тої чи іншої цілі, яку поставив перед собою уряд.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».