Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук пообіцяв робити все можливе, щоб запобігти підвищенню ціни на газ для населення

30 серпня 2019 року прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пообіцяв робити все можливе, щоб запобігти підвищенню ціни на газ для населення.
Виконано
Сказано 30 серпня 2019 р.

Джерело

  • https://www.pravda.com.ua/articles/2019/08/30/7224869/
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team
  • https://t.me/Oleksiy_Honcharuk

Результат

24 грудня 2019 року Кабмін ухвалив рішення, яке дозволяє зменшити суму в платіжці за теплопостачання, від сьогодні теплопостачальники можуть перерахувати платіжки. «За нашими розрахунками, платіжка за грудень може бути вже нижча на 30%. Всі відповідні інструменти ми надали місцевій владі», – такими словами прем'єр Гончарук прокоментував постанову Кабміну № 1082.

Проте деякі експерти заявляють, що цифри у платіжках зменшаться на нижчий відсоток, а зменшення на 30% можливе якщо буде скорочення обсягів споживання за рахунок теплої погоди.

20 січня прем'єр Гончарук прозвітував, що платіжки на тепло та гарячу воду для громадян знижено до 30%. У 124 містах України здійснило перерахунок 131 підприємство теплокомуненерго.

Враховуючи те, що Кабмін знайшов модель для зниження вартості комунальних послуг, та не підвищував ціну на газ, обіцянці присвоєно статус «виконано» після відставки уряду.