Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук буде голосувати "проти" внесення змін в Конституцію України щодо Донбасу

20 листопада 2019 року народний депутат України Ірина Верещук заявила, що буде голосувати "проти" змін в Конституцію України щодо Донбасу. "Найбільша пересторога-це внесення змін до Конституції як це намагається нав'язати нам Путін...Внести зміни у Конституцію щодо Донбасу (я не можу зараз говорити про фракцію, я говорю про себе), я буду голосувати "проти" (відео 17:39). 7 грудня 2019 року Ірина Верещук відповіла на запитання ведучої стосовно наявності голосів у Верховній Раді за можливі зміни до Конституції, які стосуватимуться Донбасу: "Якщо ми говоримо про особливий статус, який звикло називають автономією, я думаю, не буде, в тому числі і мого голосу там не буде" (відео 9:04 по 9:45). 11 жовтня 2021 року Ірина Верещук вкотре запевнила, що ніколи не підтримуватиме внесення змін до Конституції щодо особливого статусу: "Я вже про них (про червоні лінії, - ред.) говорила з самого початку. Це внесення змін до Конституції щодо особливого статусу. Я вважаю, що це розпад держави", - зафіксовано у відео (52:58 - 53:06).
Архів
Сказано 20 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/jpKSbjHquF8?t=1061
  • https://youtu.be/qZ6LD0Iqteo?t=543
  • https://youtu.be/nL4wmSCwPVg?t=3176

Результат

4 листопада 2021 року ВРУ призначила Ірину Верещук на посаду віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.та проголосувала за добровільне складання нею депутатського мандату.

Враховуючи, що ВРУ не голосувала за ухвалення відповідних ініціатив, обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки"