Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Гетьманцев у передвибочій програмі пообіцяв законодавчо врегулювати право володіння зброєю

19 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Слуга народу" за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою законодавчо врегулювати право володіння зброєю.
Не виконано
Сказано 19 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=403.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=10265
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=10268

Результат

4 березня 2021 року Верховна Рада не змогла ухвалити у першому читанні жоден з двох законопроєктів про обіг цивільної вогнепальної зброї в Україні. Зокрема, це проекти законів №4335 та №4335-1.

Проєкт закону №4335 "Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї" передбачає, що за аналогією з посвідченням водія, запровадять посвідчення власника зброї. На кожну одиницю зброї впроваджуватиметься також технічний паспорт, де будуть вказані відомості про власника та серійний номер зброї.

Проєкт закону №4335-1 "Про цивільну зброю та боєприпаси" встановлює право на володіння зброєю та боєприпасами, а також створює реєстр цивільної зброї, держателем якого є Мін’юст. Він також визначає: умови, порядок та правила придбання зброї і боєприпасів фізичними і юридичними особами, порядок володіння зброєю, її зберігання, переміщення, застосування, умови позбавлення права на володіння зброєю та її вилучення,порядок організації курсів з підготовки власників зброї,перелік повноважень органів державної влади та управління у сферах обігу зброї та боєприпасів і надання послуг, пов'язаних із використанням зброї та боєприпасів,використання зброї суб’єктами господарювання, що мають ліцензію на здійснення охоронної діяльності,запровадження ліцензування діяльності у галузі виробництва зброї та боєприпасів військового призначення,обіг пневматичної зброї,вимоги щодо набуття зацікавленими особами права на зброю,та посилює відповідальність за незаконне використання зброї.

За прийняття за основу проєкту закону №4335 проголосували лише 88 депутатів. Також нардепи відмовились направити цей документ на доопрацювання до комітету і суб’єкту законодавчої ініціативи. Проєкт закону №4335-1 підтримали лише 74 парламентарі.

Однак повернення законопроєкту у комітет підтримали лише 173 народні обранці.

Народний депутат від партії "Слуга народу", яка обіцяла в передвиборній програмі законодавчо врегулювати право володіння зброєю, не підтримав ухвалення ініціатив навіть за основу, тому обіцянка отримує статус "не виконано".

Статус обіцянки може бути змінено в разі перегляду народними депутатами своєї позиції у стінах парламенту щодо цього питання.