Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
  • Голова депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Тимошенко у передвиборчій програмі пообіцяла демонополізувати імпорт газу

19 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Батьківщина", за списком якої йшла кандидат в народні депутати Юлія Тимошенко з обіцянкою демонополізувати імпорт газу та забезпечити в Україні біржову торгівлю всіма енергоресурсами.
У процесі
Сказано 19 червня 2019 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=328.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8373

Результат

2 грудня 2020 року рада прийняла законопроект про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо закупівлі природного газу № 3176.Співавторами цього законопроекту є представники фракції Олексій Кучеренко та Сергій Тарута. Законопроект надає можливість Оператору ГТС України та іншим суб'єктам ринку природного газу (з 21 липня 2021 року) здійснювати закупівлю газу на біржі.

Оскільки цей законопроект відкриває доступ до біржі не тільки ГТС та Нафтогазу, а іншим суб'єктам ринку природного газу, відповідно, це скасовує монополію на закупівлі.

Партійна обіцянка вважається виконаною. Також статус обіцянки визначається окремо для кожного члена фракції в залежності від його дій спрямованих на її виконання.

У день голосування нардеп була відсутня у сесійній залі. Редакція надіслала запит до Апарату ВРУ з приводу наявності поважної причини для пропуску голосування. У разі відсутності поважної причини для пропуску, обіцянка отримає статус "не виконано".