Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики

Кабанов у передвиборчій програмі пообіцяв зменшити розміри судового збору

19 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Слуга народу", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою зменшити розміри судового збору.
У процесі
Сказано 19 червня 2019 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=403.html

Результат

4 грудня 2019 року було ухвалено закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції, яким передбачено пільги в частині сплати судового збору за позовами пов’язаними з наданням статусу учасника бойових дій.

16 січня 2020 року ВРУ ухвалила проєкт закону №1209-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві. Відповідно до ініціативи відбулися зміни і в ЗУ «Про судовий збір». Зокрема, встановлено обмеження ставки судового збору, яка справляється за подання до адміністративного суду:

- апеляційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до апеляційної скарги, заяви про перегляд судового рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами: 150 % ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги, але не більше 15 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (31 530 грн);

- касаційної скарги, заяви про приєднання до касаційної скарги: 200 % ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, але не більше 20 розмірів прожиткового мінімуму (42 040 грн).

Фракція "Слуга народу" віддала 214 з 247 голосів.

Таким чином, ухвалення закону обмежили ставки судового збору, однак зменшення ставок судового збору поки не відбулося. «Слово і діло» продовжує відслідковувати стан реалізації обіцянки.