Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр культури та інформаційної політики України

Ткаченко у передвиборчій програмі пообіцяв децентралізувати та демонополізувати оборонні держзакупівлі

19 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Слуга народу", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою децентралізувати та демонополізувати оборонні держзакупівлі.
Виконано
Сказано 19 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=403.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1953
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5535

Результат

4 червня 2020 року Верховна Рада призначила Олександра Ткаченка міністром культури та інформаційної політики. Враховуючи те, що депутат за власним бажанням переходить на іншу посаду, статус обіцянки присвоюється по факту виконання чи не виконання ним програми під час депутатських повноважень.

17 липня 2020 року Верховна рада ухвалила законопроект №2398-д "Про оборонні закупівлі".

Значається, що проект закону передбачає затвердження типових державних контрактів; визначення повноважень Міноборони та Мінекономіки у частині здійснення оборонних закупівель; поступовий перехід до державного підтвердження якості на основі стандартів НАТО; надання можливості державним замовникам здійснювати закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення за прозорими та конкурентними процедурами, а також здійснювати закупівлі за імпортом; трирічне планування у сфері закупівель. Олександр Ткаченко голосував "за" цей документ у першому читанні 5 грудня 2019 року, а також за його направлення на повторне друге читання 13 травня 2020 року.

Отже, депутат сприяв децентралізації оборонних закупівель, хоча цей процес ще не доведено до логічного завершення.