Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко у передвиборчій програмі пообіцяв стимулювати залучення інвестицій

24 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Європейська солідарність", за списком якої йшов кандидат в народні депутати Петро Порошенко з обіцянкою стимулювати залучення інвестицій.
У процесі
Сказано 24 червня 2019 р.
Контроль виконання через 1 мiсяць.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=17854.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6151
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8770
  • https://www.facebook.com/NinaIuzhanina/posts/1346615815698508
  • https://prm.ua/zelenskyy-pokazovo-vyter-nohy-ob-fopiv-honcharenko/

Результат

19 червня 2020 року ВРУ ухвалила законопроект №2284, який передбачає комплексне врегулювання питань:

- функціонування ринків деривативних (похідних) фінансових інструментів;

- функціонування ринків капіталу та організованих товарних ринків, а також розбудови їх інфраструктури;

- забезпечення захисту прав власників облігацій, зокрема, шляхом передбачення інституту зборів власників облігацій та колективного представника власників корпоративних облігацій, у відповідності до найкращих світових практик. Зазначається, що документ спрямований на впровадження на ринках капіталу України міжнародної практики, в тому числі останніх законодавчих змін в Європейському Союзі. Представники фракції "Європейська солідарність" підтримали даний законопроект.

17 грудня 2020 року ВРУ ухвалила законопроект про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями (№3760). Даний законопроект визначає організаційні, правові та фінансові засади державної підтримки інвестпроєктів зі значними інвестиціями ( 20+ млн євро, 80+ робочих місць; 115+ % від середньої зарплати у галузі/регіоні); передбачає ряд пільг для таких інвесторів та закріплює статус держустанови, до складу якої входять інвестиційні менеджери ("інвест-няні"); обсяг держпідтримки не може бути більше 30% від суми інвестицій у проєкт, а строк його реалізації – до 5 років; під дію Закону не потраплять компанії, що мають заборгованість зі сплати обов’язкових платежів на суму понад 10 мінімальних зарплат. Фракція "Європейська солідарність" проголосувала "проти" цього законопроекту.

На думку представників фракції даний закон є лобістським, забюрократизованим та спрямованим не на реальне залучення інвестицій в Україну та створення нових робочих місць, а на підтримку окремих платників податків.