Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Бойко у передвиборчій програмі пообіцяв добитися зняття недоторканності із народних депутатів

20 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Опозиційна платформа — За життя", за списком якої йшов кандидат в народні депутати Юрія Бойка з обіцянкою добитися зняття недоторканності із народних депутатів.
Не виконано
Сказано 20 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=16805.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=60
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=243

Результат

29 серпня 2019 року я було ухвалено проект Постанови (№1095) про попереднє схвалення законопроекту про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України).Постанова має на меті попередньо схвалити закон, щодо зняття недоторканості депутатів України (7203) який президент вніс як невідкладний.

Жоден депутат "Опозиційної платформи — За життя " не підтримав цю постанову.

Позиція фракції була змінена, тому обіцянка вважається не виконаною.

Зауважимо, що статус обіцянки може бути змінено, відповідно до результатів наступних голосувань щодо зняття недоторканості.

3 вересня 2019 року Верховна рада України ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) №7203. Законопроектом пропонується викласти статтю 80 Конституції України у новій редакції, що скасовує положення, за якими народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності. Передбачається, що Закон набере чинності з 1 січня 2020 року. Народний депутат не голосував за це рішення. Обіцянка отримує статус "не виконано".