Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Член Комітету з питань правової політики

Шпенов у передвиборчій програмі пообіцяв штрафувати народних депутатів за прогули

3 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Дмитра Шпенова з обіцянкою штрафувати народних депутатів за прогули.
Не виконано
Сказано 3 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=15136.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=453
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_dep?vid=3&kod=28
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1123
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_dep?vid=3&kod=28

Результат

Дмитро Шпенов не підтримав законопроект в цілому тому, що перебував в офіційному відрядженні, однак нардеп не голосував за законопроект №1035-2 і в першому читанні, хоча був письмово зареєстрований на пленарному засіданні. Таким чином, обіцянка отримує статус "не виконано".

16 жовтня 2019 року в парламенті прийняли законопроект про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України (№1035-2) - у другому читанні та в цілому.

Документом передбачено, що народний депутат протягом календарного місяця упродовж однієї чергової сесії Верховної Ради України без поважних причин не бере особистої участі у більш як 30 відсотках голосувань при прийнятті рішень Верховної Ради України на пленарних засіданнях Верховної Ради України або у більш як 50 відсотках засідань комітету Верховної Ради України, до складу якого його обрано, такому народному депутату не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць.