Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань бюджету

Трухін у передвиборчій програмі пообіцяв втілити курс Президента у конкретних законопроектах і політичних рішеннях

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Олександра Трухіна з обіцянкою втілити курс Президента Володимира Зеленського у конкретних законопроектах і політичних рішеннях.
Не виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21142.html
  • https://rada4you.org/
  • https://www.pravda.com.ua/news/2022/02/2/7322550/
  • https://espreso.tv/pidtrimuyu-reaktsiyu-arakhamii-i-partii-zelenskiy-pro-spravu-nardepa-slugi-trukhina

Результат

За інформацією проекту Rada4you (станом на 1 лютого 2022 року) Олександр Трухін послідовно голосує "за" курс Президента, він не підтримав усі ініціативи, тому не набрав рейтинг "максимально голосує".

1 лютого 2022 року "Українська правда" оприлюднила розслідування з відео щодо ДТП за участі нардепа Олександра Трухіна. Нагрудна камера патрульного зафіксувала, як Трухін пропонує правоохоронцю "відвантажити" 150 тисяч у якості бонусу.

Уже 2 лютого Президент Володимир Зеленський повідомив, що підтримує виключення Олександра Трухіна із лав партії "Слуга народу".

"Я повністю підтримую реакцію Давида Арахамії, реакцію партії "Слуга народу". Я думаю, що всі одноголосно підтримують, щоб звільнити пана Трухіна з партії "Слуга народу". Це питання справедливості. Незважаючи на те, депутат ти, чи будь-яка людина будь-якої професії - усі повинні бути рівними перед законом. Тому всі повинні відповідати, і всі, повірте мені, точно будуть відповідати, незважаючи на те, який це проступок", - заявив Зеленський.

Отже, незважаючи на той факт, що Олександр Трухін в цілому підтримував курс Президента, – депутат вчинив дії, які прямо суперечать раніше заявленому політичному курсу Володимира Зеленського щодо протидії корупції.

Обіцянка отримує статус "не виконано".