Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політради партії "Народний фронт"

Яценюк обіцяє перевести всіх на загальну систему пенсійного забезпечення

Один з лідерів об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк наголосив на необхідності осучаснення пенсій та скасування чинного Пенсійного кодексу. «Ми відновимо пенсійну справедливість. Усі будуть переведені на загальну систему пенсійного забезпечення. Чиновники не будуть в привілейованому стані. Скільки заробив - стільки і отримуй, а не залежно від того, в якому кріслі ти сидів», - сказав він.
Не виконано
Сказано 12 травня 2012 р.

Джерело

  • http://frontzmin.ua/ua/media/news/none/10210-obednana-opozitsija-vidnovit-sotsialnu-spravedlivist-v-ukrayini-arsenij-jatsenjuk.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=44936
  • http://gazeta.ua/ru/articles/politics/_strashilka-i-kazhuschayasya-nemosch-pochemu-oppoziciya-provalila-otmenu-pensionnoj-reformy/493510
  • http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/800-18
  • http://www.president.gov.ua/documents/18026.html

Результат

17 квітня 2014 року Верховна Рада України провалила проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо поліпшення умов виходу на пенсію). Для прийняття закону не вистачило трьох голосів.

27 лютого 2014 року постановою Верховної Ради України Арсеній Яценюк був призначений Прем'єр-міністром України.

Варто зазначити, що 27 серпня 2014 року Президент України Петро Порошенко видав Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України сьомого скликання.