Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Тігіпко обіцяє ввести ваучери на лікування "чорнобильців"

Віце-прем'єр-міністр - Міністр соцполітики Сергій Тігіпко повідомив, що Міністерство соціальної політики відмовилося від проведення тендерних процедур, зокрема у врегулюванні питання лікування "чорнобильців". "На це виділено 360 млн. грн. Ніяких тендерів серед підприємців, які оздоровлюють "чорнобильців", не буде. А буде ваучер. Кожен "чорнобилець" сам буде обирати ту установу, куди він хоче їхати лікуватися. Йдеться про заклади Міністерства охорони здоров'я. І нам тільки треба створити хороший сайт, щоб люди самі обирали ", - сказав Віце-прем'єр.
Не виконано
Сказано 21 квітня 2012 р.

Джерело

  • http://www.pravda.com.ua/news/2012/04/21/6963166/
  • http://gazeta1.com/index.php/uk-UA/126-novini-dnya/6370-chornobilets-likvidator-otrimue-u-razi-menshu-pensiyu-nizh-vdova-likvidatora
  • http://www.souzchernobyl.org/?section=3&id=2232

Результат

Видача ваучерів на лікування "чорнобильців" мала початись ще влітку 2012 року, однак, у зв'язку з тим, що Кабмін та Мінсоцполітики не внесли зміни до відповідних нормативно-правових актів, ця система не була запущена. Крім того, за інформацією громадської організації "Союз Чорнобиль України" ваучерна система оздоровлення "чорнобильців" не запрацює і в 2013 році.