Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Євросоюз відновить програму бюджетної підтримки України на 160 млн євро

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко 10 квітня 2012 року заявив, що Євросоюз через декілька тижнів відновить програму бюджетної підтримки України на 160 млн. євро. "Ми скоординували і намітили абсолютно чіткі кроки, направлені на відновлення дії програм технічної допомоги, які розвиватимуться у трьох напрямах: це підтримка енергетичного сектору, це підтримка реформ, і це підтримка регіонального розвитку. Загальна сума фінансування перевищує 160 млн. євро", - зазначив Порошенко.
Не виконано
Сказано 10 квітня 2012 р.

Джерело

  • http://censor.net.ua/news/202849/evrosoyuz_vozobnovit_programmu_byudjetnoyi_podderjki_ukrainy_na_160_mln_evro_poroshenko
  • http://news.finance.ua/ua/~/1/2012/05/16/279276

Результат

Програму бюджетної підтримки ЄС Україні на суму 160 мільйонів євро, не дивлячись на обіцянку Петра Прошенка, не відновили. За словами Глави представництва ЄС в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри, значна частина підтримки ЄС сьогодні припинена, але не з політичних мотивів. Для цього є кілька причин. Зокрема, це стурбованість управлінням державними фінансами. Також він зазначив, що однією з причин є проблема з реєстрацією експертів Євросоюзу. Це нова перешкода, яка виникла в останні роки.