Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Гетманцев у передвиборчій програмі пообіцяв провести радикальне очищення та перезавантаження прокуратури

19 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Слуга народу ", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою провести радикальне очищення та перезавантаження прокуратури.
Виконано
Сказано 19 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=403.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=634

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано" через те, що 19 вересня 2019 року ВРУ проголосувала "за" ініційований президентом Зеленським В.О законопроект, який був прийнятий в цілому - "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури" № 1032, де чітко прописані зазначені пункти щодо реформи прокуратури. Гетманцев підтримав законопроект.

Слід зазначити, що деякі поправки "Слуги народу" були прийняті при підготовці до другого читання законопроекту.

Основними положеннями законопроекту є наступні:

- замість чинної структури органів прокуратури побудова після проведення атестації прокурорів нової структури у вигляді: Офіс Генерального прокурора, обласні прокуратури, окружні прокуратури. Надання Генеральному прокурору права ліквідовувати та реорганізовувати окружні та обласні прокуратури;

- надання можливості для всіх кандидатів із вищою юридичною освітою та стажем роботи у сфері права брати участь у відборі на заміщення посад в усіх органах прокуратури;

- особи, які не займали посаду прокурора на момент набуття чинності Законом, мають право, за умови наявності вищої юридичної освіти та стажу роботи у сфері права, взяти участь у відкритому конкурсі на вакантні посади прокурора в Офісі Генерального прокурора, обласних прокуратурах, окружних прокуратурах, які з’явилися після звільнення прокурорів за власним бажанням, неуспішного проходження прокурорами атестації або з інших підстав.