Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій

Бабак у передвиборчій програмі пообіцяв запровадити вибори за пропорційною системою з відкритими списками

19 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Слуга народу ", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою запровадити вибори за пропорційною системою з відкритими списками.
Виконано
Сказано 19 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp406pt001f01=919pf7171=403pf72035=0.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2388

Результат

Оновлений Виборчий кодекс було ухвалено 11 липня 2019 року Верховною Радою VIII скликання, однак він не був підписаний Президентом.

Депутати ІХ скликання остаточно прийняли виборчий кодекс 19 грудня 2019 року з врахованими пропозиціями Президента України.

Бабак підтримав пропозиції Президента до Виборчого кодексу України. Обіцянка отримує статус "виконано".

Виборчий кодекс передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах народних депутатів, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах. Документ ліквідує мажоритарку, яку пов’язують з численними фактами підкупу виборців та використанням адміністративного ресурсу, та дає змогу виборцям впливати на те, хто від партій пройде до Ради. Також кодекс змінює систему виборів до місцевих рад, яка не забезпечувала представництва від деяких громад попри те, що виборці прийшли на вибори і проголосували.