Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Добкін обіцяє впровадити систему заохочувальних заходів для працівників соціальних служб

Голова Харківської ОДА Михайло Добкін 22 березня 2012 року повідомив, що планується впровадити систему заохочувальних заходів для працівників соціальних служб, щоб зробити роботу соціального працівника більш привабливою для людей. «Якщо ми не можемо підняти соціальним працівникам заробітну плату, хоча б таким чином ми компенсуємо певні витрати людям і допоможемо зберегти частину сімейного бюджету», - наголосив він. За його словами, в першу чергу мова йде про комунальні пільги, також планується за позабюджетні кошти купувати для соціальних працівників взуття та верхній одяг, а для тих, хто працює в сільській місцевості - і велосипеди харківського виробництва.
Виконано
Сказано 22 березня 2012 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245067485&cat_id=244277216
  • Лист начальника управління забезпечення доступу до публічної інформації Д.В. Ястрєбова

Результат

Як повідомили в управлінні забезпечення доступу до публічної інформації Харківської ОДА, станом на 24 січня 2013 року працівники соціальних служб забезпечуються спецодягом за рахунок коштів місцевих бюджетів, які щорічно передбачаються кошторисами установ та закладів соціальної сфери. Крім того, для фахівців, які працюють у сільській місцевості, придбаються велосипеди, за потребою.

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг для працівників соціальних служб на державному рівні не передбачені. Проте, відповідно до ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органи місцевого самоврядування мають право встановлювати за рахунок власних коштів і благодійних надходжень додаткову пільгу.

Отже, в кожній окремій територіальній громаді можливо встановлення

зазначеної пільги місцевими програмами соціального захисту населення та

рішенням сесій органів місцевого самоврядування.