Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Залучити безробітних до надання соціальної допомоги інвалідам і літнім людям

Голова Харківської ОДА Михайло Добкін 22 березня 2012 року повідомив, що для надання соціальної допомоги інвалідам і літнім людям в Харківській області планується залучити безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості. «Враховуючи труднощі з фінансуванням територіальних центрів соціального обслуговування населення, необхідно, щоб до роботи з обслуговування інвалідів та людей похилого віку були залучені особи, які перебувають на обліку в центрі зайнятості. Таким чином за допомогою держави можна буде отримати додаткову кількість працівників соціальних служб, що особливо актуально для сільської місцевості. Звичайно, враховуючи специфіку цієї роботи, необхідно буде відібрати тих, хто може цю роботу зробити, і провести відповідне навчання», - сказав голова області.
Виконано
Сказано 22 березня 2012 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245067545&cat_id=244277216
  • Лист начальника управління забезпечення доступу до публічної інформації Д.В. Ястрєбова

Результат

Як повідомили в управлінні забезпечення доступу до публічної інформації Харківської ОДА, протягом 2012 року в оплачуваних громадських роботах з обслуговування інвалідів і людей похилого віку приймали участь 1758 осіб з числа безробітних, зареєстрованих у службі зайнятості Харківської області.

З 1 січня 2013 року набрав чинності Закон України «Про зайнятість населення» в новій редакції. Законом передбачено проведення суспільно корисних оплачуваних громадських робіт, але порядок їх організації, який затверджує Кабінет Міністрів України, на сьогодні не визначений.