Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Врегулювати питання закупівельних цін на молоко в області найближчим часом

Голова ХОДА Михайло Добкін 13 березня 2012 року повідомив, що в області найближчим часом буде активізовано роботу щодо врегулювання непорозумінь між молокопереробними підприємствами та селянами, які здають молоко на переробку. У першу чергу мова йде про закупівельну ціну. «Ми в п'ятницю плануємо провести нараду з переробниками молока і усіма відповідальними чиновниками, які так чи інакше впливають на ситуацію з реалізації молока. Для багатьох сімей в селі це чи не єдине джерело доходу, і залишати ситуацію невирішеною ніхто не збирається. Ми сьогодні вивчаємо цю проблему, намагаємося знайти пропозиції, які влаштували б і представників бізнесу, і населення, яке здає на переробку молоко», - підкреслив голова облдержадміністрації.
Виконано
Сказано 13 березня 2012 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245033769&cat_id=244277216
  • Лист начальника відділу по забезпеченню інформацією ХОДА А.Ю.Ситника від 14 вересня 2012 року

Результат

В листі начальника відділу по забезпеченню інформацією Харківської ОДА А.Ю.Ситника від 14 вересня 2012 року повідомляється, що для забезпечення внутрішніх потреб області та стабільної ситуації на ринку молока та молочних продуктів 22 березня 2012 року за ініціативи М. Добкіна було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією, виробниками молока, молокопереробними підприємствами та суб'єктами мережевої роздрібної торгівлі.

Вжиті заходи дозволили стримати падіння закупівельної ціни у весняно - літній період. В середньому з травня 2012 року по серпень 2012 року закупівельні ціни по сільськогосподарських підприємствах утримувались на рівні 3,10 - 3,50 грн./кг молока, по господарствах населення середня закупівельна ціна на молоко становила 1,80 - 2,20 грн/кг .