Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань економічного розвитку

Наталуха у передвиборчій програмі пообіцяв перевести максимально можливу кількість державних послуг в онлайн

19 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Слуга народу ", за списком якої йшов кандидат в народні депутати Дмитро Наталуха з обіцянкою перевести максимально можливу кількість державних послуг в онлайн.
У процесі
Сказано 19 червня 2019 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=403.html

Результат

Сьогодні в Україні держава надає близько 2100 різних державних послуг у різних сферах. Станом на вересень 2021 року близько 390 з них мають доступ до послуги в електронній формі - онлайн (19%),

Міністерство цифрової трансформації України планує перевести всі державні послуги онлайн до 2024 року.

З метою реалізації цієї мети, Мінцифра співпрацює з Верховною Радою України, яка на законодавчому рівні сприяє запровадженню позитивних змін.

Наприклад, парламент ухвалив такі ініціативи як: №5495 про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг, №4355 про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", №3623 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі, №5246 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування та ін

Фракція «Слуга народу» послідовно підтримує ухвалення таких ініціатив.

«Слово і діло» продовжує слідкувати за виконанням обіцянки. Нагадаємо, що у передвиборчій програмі 2019 року було запевнення про переведення в онлайн максимальної кількості державних послуг.