Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань правоохоронної діяльності

Бородін у передвиборчій програмі пообіцяв внести законопроект про посилення відповідальності за корупційні злочини

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була опублікована передвиборча програма Владислава Бородіна з обіцянкою внести законопроект про посилення відповідальності за корупційні злочини – зокрема, впровадження обов'язкової конфіскації майна корупціонерів.
Не виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21131.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=20991&SKL=10
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1442

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки станом на 17 квітня 2021 року за даними сайту ВРУ народний депутат не вносив відповідних законопроектів, які б передбачали посилення відповідальності за корупційні злочини.

Нагадаємо, у передвиборчій програмі Владислав Бородін обіцяв особисто внести законоперокт про посилення відповідальності за корупційні злочини - зокрема, впровадження обов'язкової конфіскації майна корупціонерів.

Варто додати, 31 жовтня 2019 року ВРУ ухвалила законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів (№1031). Ініціатором даного законопроекту є Президент України. Документ спрямований на відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, а також на запровадження інституту стягнення в дохід держави необґрунтованих активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Однак під час ухвалення законопроекту народний депутат Бородін був відсутній.