Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Ляшенко у передвиборчій програмі пообіцяла боротись за відновлення соціальних гарантій для чорнобильців

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Анастасії Ляшенко з обіцянкою боротись за відновлення втрачених соціальних гарантій для чорнобильців, серед яких право на гідне життя, гідну пенсію, виплати на оздоровлення та лікування.
У процесі
Сказано 25 червня 2019 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21183.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2240
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=69036

Результат

17 грудня 2019 року Верховна Рада України проголосувала за відхилення проекту Постанови про забезпечення виконання рішень Конституційного Суду України у сфері соціального захисту населення (№2124). Дана постанова передбачала в собі відновлення соціальних гарантій для чорнобильців. Народний депутат утрималася від голосування.

4 липня 2020 року нардеп внесла законопроект №3596 "Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного та соціального забезпечення окремих категорій осіб". Законопроект станом на 22 квітня 2021 року перебуває на стадії розгляду.

Він передбачає забезпечення реалізації та вдосконалення державної політики у сфері соціального захисту, а саме:

- підвищення рівня пенсійного забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, а також осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, та забезпечення їм рівних можливостей щодо обрахунку пенсії;

- врегулювання проблеми супроводу при отриманні санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю першої групи з числа громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1;

- приведення назви статті 59 Закону у відповідність із змістом її норм.