Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики

Боблях у передвиборчій програмі пообіцяв домагатися впровадження електронного документообігу в органах місцевого самоврядування Полтавщини

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Андрія Бобляха з обіцянкою домагатися впровадження електронного документообігу в органах місцевого самоврядування Полтавщини.
Виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21164.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2055
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=11167
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14845

Результат

6 грудня 2019 року ВРУ ухвалила законопроєкт про внесення змін до деяких законів України (№2260). Даний документ передбачає визначення єдиних підходів у сфері державної служби у державних органах та впровадження електронних форм комунікації громадян з державою. Проєктом також пропонується визначити, що паперовий та електронний документ мають однакову юридичну силу. Народний депутат підтримав даний законопроєкт. Слід також зазначити, що станом на січень 2022 року закон не увійшов в дію, оскільки документ залишився не підписаний Президентом України.

30 березня 2020 року ВРУ у другому читанні та в цілому ухвалила законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" (№4355). Документ розроблено з метою закріплення на рівні закону України можливості використання громадянами України відображення в електронній формі інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, а також у інших документах, в яких відображається інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків та/або про зареєстроване місце проживання (е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон). Народний депутат підтримав цей законопроєкт. 

15 липня 2021 року ВРУ ухвалила законопроєкт про особливості надання електронних публічних послуг (№5495). Даний документ передбачає визначення правових засад реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання електронних публічних послуг, а також особливостей їх надання. Проєктом Закону вводяться нові терміни, такі як "електронна публічна послуга", "автоматичний режим надання електронної публічної послуги", "комплексна електронна публічна послуга", "система електронної взаємодії електронних ресурсів", "публічна послуга", інших термінів, пов’язаних з наданням (отриманням) електронних публічних послуг, а також встановлюються особливості їх надання. Також проєктом Закону вносяться зміни до Закону України «Про адміністративні послуги», необхідні для врегулювання питань, пов’язаних з наданням публічних послуг в електронній формі. Народний депутат підтримав даний законопроєкт.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки народний депутат підтримував всі вищезазначені законопроєкти, які передбачають впровадження та регулювання електронного документообігу.