Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань правоохоронної діяльності

Арешонков у передвиборчій програмі пообіцяв забезпечити юридичний захист кожного, хто безневинно піддаватиметься кримінальному чи адміністративному переслідуванню

12 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Володимира Арешонкова з обіцянкою забезпечити юридичний захист кожного, хто безневинно піддаватиметься кримінальному чи адміністративному переслідуванню.
Архів
Сказано 12 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=15631.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=10&kod8011=18058

Результат

Станом на 27 липня 2021 року народний депутат зробив 39 запитів у різні органи влади з метою надання інформації, роз'яснення або актуалізації проблем, зокрема, місцевого рівня. Один із запитів, що від 14 липня 2021 року, стосується проблеми громадянина, який скаржиться на порушення законодавства стосовно до нього, оскільки правоохоронні органи не забезпечують реалізацію його прав. Відповідь на це звернення не опублікована на сайті ВРУ.

Враховуючи факт реагування народного депутата на проблему громадянина, який потребує юридичного захисту власних прав, немає підстав вважати, що парламентар не виконає окреслене у передвиборчій програмі зобов'язання. Однак редакція аналітичного порталу "Слово і діло" прийшла до висновку, що виконання чи не виконання цієї обіцянки не може бути однозначно визначене, оскільки окреслена програмою умова (захист кожного, хто безневинно піддається переслідуванню) передбачає фактичну інформацію про те, що людина, яку переслідують, є невинною. Об'єктивно визначено винуватість такої люди може бути лише у наслідок рішення суду. Отже, йдеться про суб'єктивне сприйняття тої чи іншої ситуації.

Обіцянка переноситься в архів відповідно до пункту 4.1 регламенту аналітичного порталу "Слово і діло" як така, обставини реалізації якої не настали. Статус обіцянки може бути змінено у разі, якщо за час каденції народного депутата будуть виявлені та зафіксовані дії, які можна однозначно вважати забезпеченням юридичного захисту людини, яка безневинно піддається кримінальному чи адміністративному переслідуванню.