Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань бюджету

Драбовський у передвиборчій програмі пообіцяв домагатися притягнення чиновників до відповідальності за незаконне збагачення

21 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Анатолія Драбовського з обіцянкою домагатися притягнення чиновників до відповідальності за незаконне збагачення.
Не виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21045.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1442
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14055
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_dep?vid=6&kod=3

Результат

31 жовтня 2019 року в парламенті прийняли законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів № 1031".

Згідно із законопроектом, відповідальність за незаконне збагачення пропонується встановити у разі, якщо набуті чиновником активи більше ніж на 6,5 млн грн. перевищують його законні доходи. Законопроект передбачає механізм цивільної конфіскації майна, якщо сумнівні доходи чиновника коштують більше, ніж його законні доходи, починаючи з 1 млн грн. Цивільна конфіскація і кримінальна відповідальність – буде доступний тільки НАБУ, САП і ВАКС.

Народний депутат підтримав законопроект.

29 червня 2021 року народні депутати Верховної Ради України підтримали законопроєкт №4651 про відповідальність за недостовірне декларування. Таке голосування у парламенті відбулося після того, як він отримав пропозиції до документа від президента Володимира Зеленського. Згідно з президентськими правками, неподання декларації уповноваженою особою пропонується карати штрафом, громадськими роботами, обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі строком на один рік. Також з законопроєкту вилучили положення, згідно з яким майно, що перебуває у володінні або користуванні членів сім'ї декларанта, необхідно вказувати у декларації, лише якщо члени сім'ї декларанта подали йому відповідну інформацію. Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки народний депутат був відсутній під час голосування за цей законопроеєкт, однак був зареєстрований в цей день в ВРУ.