Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Перший заступник голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Івахів у передвиборчій програмі пообіцяв забезпечити виплату пільг та субсидії

21 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Степана Івахіва з обіцянкою забезпечення пільг та субсидій, які повинні в грошовому виражені виплачуватися людям.
У процесі
Сказано 21 червня 2019 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=17352.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5997

Результат

16 червня 2020 року Верховна Рада підтримала законопроект №2030 "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" (щодо надання права безоплатної реєстрації особам з інвалідністю та особам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС)".

Прийняття законопроекту впровадить пільги громадським об’єднанням (ГО) осіб з інвалідністю, фізичним особам-підприємцям, що є особами з інвалідністю та особам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС при здійснення ними реєстраційних дій та покращить умови надання адміністративних послуг даним категоріям осіб.

Степан Івахів "не голосував" за цей документ.

За більше ніж два роки роботи ВРУ, народні депутати ухвалили низку важливих ініціатив щодо виділення коштів на субсидії. На основі голосувань за ці пропозиції ми робимо проміжні висновки чи виконує народний депутат власну передвиборчу програму в частині надання субсидій на оплату житло-комунальних послуг.

Зокрема, ВРУ ухвалила річні Державні бюджети на 2020 та 2021 роки, якими передбачається виплата субсидій у відповідних роках.

8 жовтня 2021 року ВРУ проголосувала за проєкт закону №6052 про внесення змін до ЗУ "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проєктів. Загалом законопроєктом пропонується внести зміни до видаткової частини бюджету, збільшивши її на 39,41 млрд грн — з 1,345 трлн грн до 1,384 трлн грн.

Друга за обсягом зміна видатків бюджету — додаткові видатки на виплату субсидій. На ці цілі планують виділити додаткові 12,05 млрд грн (загалом за рік видатки на субсидії складуть 47,26 млрд грн).

Степан Івахів підтримав лише ухвалення бюджетів, і не голосува за ініціативу №6052.

Обіцянка залишається в процесі.