Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Рубльов у передвиборчій програмі пообіцяв забезпечити автоматичний контроль ваги та швидкості автомобілів

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Вячеслава Рубльова з обіцянкою забезпечити автоматичний контроль ваги та швидкості автомобілів.
Виконано
Сказано 25 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21043.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=21208&SKL=10
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=348
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=13182
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14105
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_dep?vid=6&kod=11

Результат

Щодо контролю швидкості автомобілів. Впровадження комплексних інтелектуальних систем відеоспостереження з потужною аналітичною складовою (систем автоматичної фото- та відеофіксації порушень ПДР) відбулося з 1 червня 2020 року на території Києва та Київської області. Станом на початок вересня, після 100 днів експлуатації, працювало 50 камер, ще 220 камер було закуплено Державним агентством інфраструктурних проєктів. Через рік після запровадження, за інформацією МВС, станом на початок червня 2021 року було встановлено загалом вже 130 камер відеоспостереження. У липні 2021 року стало відомо, що камери фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі, запрацювали ще в трьох областях. Встановлення в інших регіонах продовжується.

Станом на січень 2022 року депутат не вносив законодавчих ініціатив, щоб запровадити автоматичний контроль ваги та швидкості автомобілів. Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки народний депутат підтримував два законопроєкти із трьох, які передбачають забезпечення автоматичного контролю ваги автомобілів на дорогах України.

11 вересня 2019 року Верховна Рада України прийняла в цілому законопроєкт №1047 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю. Він передбачає автофіксацію порушень пов'язаних з перевищенням вагових та габаритних обмежень, а також нарахування штрафів за такі порушення. Народний депутат підтримав даний законопроєкт.

3 червня 2021 року ВРУ ухвалила проєкт закону №3742 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю. Законом передбачається закріпити можливість фіксації порушень, пов’язаних з відсутністю документів щодо узгодження умов та режимів перевезення в разі перевищення вагових або габаритних обмежень чи документу про внесення плати за проїзд великовагових транспортних засобів, в автоматичному режимі, та повноваження центрального щодо стягнення у судовому порядку плати за проїзд дорогами транспортних засобів параметри яких перевищують нормативні, під час здійснення габаритно-вагового контролю. Передбачається підвищення відповідальності перевізників за перевищення встановлених габаритно-вагових норм. Народний депутат підтримав цей законопроєкт.

29 червня 2021 року було ухвалено законопроєкт №3743 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю. Запроваджується відповідальність за відмову від габаритно-вагового контролю та за порушення, допущені при заповненні вантажовідправником товаро-транспортної накладної. Народний депутат був відсутній без поважних причин під час голосування.