Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Дунда у передвиборчій програмі пообіцяв добиватися посилення відповідальності за корупційні злочини

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Олега Дунди з обіцянкою добиватися посилення відповідальності за корупційні злочини.
У процесі
Сказано 25 червня 2019 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=20823.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1442

Результат

31 жовтня 2019 року в парламенті прийняли законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів № 1031". Народний депутат не голосував за цей законопроект. Обіцянка отримує статус "не виконано".

Згідно із законопроектом, відповідальність за незаконне збагачення пропонується встановити у разі, якщо набуті чиновником активи більше ніж на 6,5 млн грн перевищують його законні доходи. Законопроєкт передбачає механізм цивільної конфіскації майна, якщо сумнівні доходи чиновника коштують більше, ніж його законні доходи, починаючи з 1 млн грн. Цивільна конфіскація і кримінальна відповідальність – буде доступний тільки НАБУ, САП і ВАКС.