Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Дубінський у передвиборчій програмі пообіцяв особисто внести законопроект "Про мораторій на влаштування сміттєвих полігонів в Україні"

20 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Олександра Дубінського з обіцянкою особисто внести законопроект "Про мораторій на влаштування сміттєвих полігонів в Україні та обов’язкову переробку усього сміття на екологічно чистих заводах, збудованих за сучасними технологіями".
Не виконано
Сказано 20 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=20829.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=66998
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=67116

Результат

Олександр Дубінський є серед авторів декількох законодавчих ініціатив у сфері поводження з відходами. Наприклад, проєкт закону №2207 про управління побутовими та іншими відходами. Законопроектом вперше впроваджуються в національне законодавство основоположні принципи та положення європейського законодавства у сфері управління побутовими та іншими відходами, зокрема, запровадження ієрархії управління побутовими та іншими відходами та розширеної відповідальності виробника, системи довгострокового планування управління побутовими та іншими відходами на національному, регіональному та місцевому рівнях. Законопроектом передбачено утворення центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері управління побутовими та іншими відходами, з повноваженнями щодо організації системи управління побутовими та іншими відходами та забезпечення її функціонування.

Проєкт закону 2207-2 про відходи передбачає створення правових передумов для захисту навколишнього природного середовища та здоров’я людей шляхом запобігання або зниження негативних наслідків утворення відходів та поводження з ними, а також зменшення загального впливу використання ресурсів та підвищення ефективності такого використання, використання відходів як матеріальних та енергетичних ресурсів.

Однак ці ініціативи не запроваджують мораторій на влаштування сміттєвих полігонів в Україні, хоча однозначно позитивно впливають на сферу поводження з відходами в Українів, і сприяють вирішенню проблем сміття в державі. Обіцянка отримує статус "не виконано". Статус обіцянки може бути змінено в разі, якщо Олександр Дубінський зареєструє ініціативу щодо запровадження повного мораторію на облаштування сміттєвих полігонів в Україні.