Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики

Бунін у передвиборчій програмі пообіцяв добиватися зменшення вартості ліків

25 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Сергія Буніна з обіцянкою добиватися зменшення вартості ліків шляхом ліквідації несправедливих і корупційних націнок.
У процесі
Сказано 25 червня 2019 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=20997.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=20996&SKL=10
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=4700
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=4703

Результат

Станом на січень 2022 року депутат не вносив законодавчих ініціатив направлених на зменшення вартості ліків. Водночас депутат підтримав законопроєкти спрямованих на підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів.

17 березня 2020 року Верховна Рада прийняла законопроекти №2538 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються Особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров'я" та №2539 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров'я за кошти державного бюджету".

Законопроект №2538 передбачає забезпечення можливості здійснювати закупівлі медичних товарів за кошти державного бюджету із залученням Закупівельної організації, застосування прозорих закупівельних процедур та економії бюджетних коштів, що дозволить забезпечити пацієнтів України життєво необхідними, ефективними, безпечними та якісними лікарськими засобами та іншими медичними товарами, а також на виконання взятих Україною на себе міжнародних зобов'язань.

Законопроект №2539 передбачає підвищення економії бюджетних коштів під час закупівель медичних товарів завдяки звільненню операцій із закупівлі відповідних товарів за кошти державного бюджету від оподаткування податком на додану вартість. Це надасть змогу закуповувати більше медичних товарів при існуючих обсягах бюджетного фінансування програм у сфері охорони здоров’я. Також, звільнення від оподаткування названих операцій може стимулювати зростання пропозиції на медичні товари для закупівель за кошти державного бюджету, що в свою чергу посприяє підвищенню конкуренції серед учасників закупівель та зниженню вартості медичних товарів. Також, завданням законопроекту є усунення перешкод, зумовлених особливостями адміністрування податку на прибуток підприємств, що можуть суттєво ускладнити можливість ефективної діяльності єдиної національної закупівельної організації.