Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань освіти, науки та інновацій

Грищук у передвиборчій програмі пообіцяв подати до ВР законопроект "Про реформу вищої освіти"

20 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Романа Грищука з обіцянкою подати до ВР законопроект "Про реформу вищої освіти", який дозволить підвищити якість послуг і навчальних програм, а також гарантувати політичну і фінансову самоврядність університетів, збалансує повноваження керівних органів університету.
У процесі
Сказано 20 червня 2019 р.
Контроль виконання через 1 мiсяць.

Джерело

  • https://cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=21147.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2300
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=10&kodtip=5&rejim=1&KOD8011=21031
  • Лист народного депутата України

Результат

18 грудня 2019 року законопроект №2299 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти було прийнято в цілому. Народний депутат був автором ряду прийнятих в законопроект правок, а також голосував "За" законопроект. Варто зазначити, що в передвиборчій програмі депутат взяв на себе зобов'язання особисто внести законопроект, що:

1) дасть змогу підвищити якість послуг та навчання;

2) гарантує фінансову та політичну самоврядність університетів;

3) збалансує повноваження керівних органів університетів.

За інформацією народного депутата розгляд законопроекту про фінансову автономію університетів запланований комітетом до кінця 2020 року. Окрім того депутат направив запит до Кабінету Міністрів щодо будівництва житлових комплексів на території вищих навчальних закладів та ряд депутатських звернень щодо вищої освіти.

Законопроектом №2299 передбачене врегулювання таких сфер, як ліцензування освітньої діяльності, вступ для навчання для здобуття вищої освіти, реалізація міждисциплінарних освітніх програм, а також окремих питань, що стосуються забезпечення якості вищої освіти, студентоцентрованого навчання, форм здобуття освіти, вимог до керівника закладу, Національної рамки кваліфікацій. Цей законопроект дотично відповідає вимогам, які зазначив депутат у своїй передвиборчій програмі, однак не було виконано вимоги щодо саме внесення законопроекту. Обіцянка залишається в процесі виконання.